търси
>> Новини
EN BG
 
всички новини
Световен ден на водата - 02.03.2007

22 март се отбелязва като Световен ден на водата всяка година по решение на Конференцията на ООН за околната среда и развитието в Рио де Жанейро, Бразилия (1992 г.). Денят е обявен с резолюция на Общото събрание на ООН през 1993 г. Всяка година различна агенция на ООН координира събитията по случай Деня на водата и всяка година различна тема отразява многообразието на водата като символ.

повече
Стихотворение за река Арда - 14.03.2007

Стихотворението за река Арда е създадено на 16.02.2007 г. от учениците, участвали в Конкурс "Нашата река Арда - източник на живот" в гр.Кърджали

повече
ВАЖНО!!! - Въпросник - 22.02.2007

ВАЖНО!!! Умоляваме всички заинтересовани страни от басейна на река Арда, които проявяват интерес, да попълнят приложения въпросник и да го изпратят по елетронна поща или факс до офиса на Проекта. Благодарим Ви за съдействието! За да изтеглите въпросника натиснете върху "Повече"!

повече
Награждаване на участници в Конкурса за ученическо съчинение, рисунка или фотография - 16.02.2007

Срещата по награждаване на участници в Конкурса за ученическо съчинение, рисунка или фотография на тема “Нашата река Арда – източник на живот” ще се проведе от 11:00 часа на 16 февруари, в зала 322 на Община Кърджали. На срещата, наградените ученици ще получат интересна информация за състоянието на качеството на водите на река Арда и ще научат как биха могли да се включат в инициативи за неговото опазване. За участие в Конкурса, посветен на 24 септември – Денят на река Арда, бяха поканени всички ученици от училищата в басейна на реката – области Кърджали, Смолян и Хасково. Наградният фонд бе сформиран от изпълнителя на Проекта – ARCADIS (Холандия) и от дарения на заинтересовани страни по поречието на реката. Наградите са за най-добри творби - индивидуални и групови, за класове и училища. Творбите участват в изложба, която в момента се намира в сградата на община Кърджали и ще бъде представена на още няколко места в района, в Смолян. Резултатите ще бъдат популяризирани чрез местните и национални медии.

повече
Резултати от работна среща на общините от басейна на река Арда - 02.02.2007

Срещата се проведе на 02.02.2007 година в сградата на Общинска Администрация – гр.Кърджали, зала 322.

повече
<< 1 2 3 4 5 >> 
Web site by Webrix - www.webrix-studio.com